Nieuws uit regio's:

Oss
regio's instellen
Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug woensdag, 19 jun 2013 - 9:19

Open brief Vrienden Museum Jan Cunen

OSS - Stichting Vrienden Museum Jan Cunen heeft een open brief geschreven aan het college van burgemeester en wethouders in Oss. Dit naar aanleiding van de geplande bezuinigingen die het einde van het museum zouden betekenen.

Museum-jan-cunen
Museum Jan Cunen

De stichting hoopt dat de gemeenteraad en college samen een oplossing vinden om van Jan Cunen een museum met accent op educatie voor Oss en regio te maken. Ze hebben ook een manier gevonden om het museum betaalbaar te houden. Volgens de stichting hoeven de besparingen niet zo ingrijpend en disproportioneel te zijn als dat ze nu zijn. Een besparing van dertig procent op de huidige begroting lijkt hen haalbaar. Dat houdt in dat er in de toekomst wel meer gevraagd wordt aan vrijwilligers en sponsoring. Het museum zou dan meer verzelfstandigd worden. Of het Stadsarchief hiemee gered kan worden, dat is volgens de stichting nog maar de vraag.

Meuseum
Museum Jan Cunen

Stadsarchief
Vrienden Museum Jan Cunen verzoekt het college om de stichting en medewerkers van het museum tot 2017 de tijd te geven om in een nieuw zelfstandig museum de nodige besparing te verwezenlijken. "Het zou vanuit het verleden en naar de toekomst een onvergeeflijke vergissing en een onvergetelijke blamage zijn, als een hardnekkige, maar waarschijnlijk niet eeuwige crisis, museum en archief verloren zou doen gaan", sluit de brief van voorzitter Theo Janssen af.
Laatste reacties op dit bericht via het forum:
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Auteur: Roel Kuilder 
Redactie: VeghelNWS-code: 0-1809-2 
Categorie: Kunst en kultuur 
Aangemaakt: 2013-06-19 09:35:44 
Laatste wijziging: 2013-06-19 10:39:30 
Gewijzigd door: Leon Voskamp